SAKAL EKİMİ

Erkeklerin saçından sonra en önemsedikleri bir başka bölge sakallarıdır. Sakallar birtakım sebeplerden dolayı kaybedilebilir ya da genetik olarak hiç veya çok az, seyrek olabilir. Sakal ekimi işlemleri bu kayıpların giderilmesi ya da istenilen sakal şekline kavuşabilmesi için yapılmaktadır. Sakalların eski haline veya istenilen yeni şekline kavuşturulması bu işlem için temel amaçtır. Sakal bölgesinde bulunan yaralar ve cerrahi izler de sakal ekim işlemi sayesinde ortadan kaldırılması mümkündür.

Sakal ekiminde sadece enseden alınan kıl köklerinin kullanılması gerekmez ayrıca sakalın yoğun olduğu bölgelerden de alım işlemi yapılarak da bu işlem yapılabilmektedir. Ekim işleminin planlanması, çizimi ve dizaynına göre kanallar açılmaktadır. Ekilen köklerin var olan köklerle aynı açıda aynı yönde yerleştirilmesi bu işlem de en dikkat edilmesi gereken unsurdur. Doğal bir görünüm bu şeklide sağlanabilir.

Saç ekimi işleminde ekim yapılan saçlar bir süre sonra dökülmektedir. Aynı durum sakal ekimi işlemi için de geçerlidir. Dökülen sakallar yerine yeni ve sağlıklı sakallar çıkacaktır.