FUE Yöntemi ile Saç Ekimi

FUE yöntemi ile saç ekimi yöntemi, saç ekimi tekniklerinde ki son yöntem olarak görülmektedir.Dolayısıyla artık uzmanlar(saç ekimi) ve doktorlar, diğer teknikleri kullanmayı bırakmışlardır. Bu tekniğin uygulanışı kısaca şöyledir; mikro motor yardımı ile donör bölgeden saç greftlerinin tek tek alınması sağlanır alınan saç kökleri, seyrelmiş alanlar yada hiç olmayan alanlara tek tek ekilmektedir. Bu işlem sırasında lokal anestezi kullanılır ki her hangi bir ağrı olmaz. Ekilecek bölgenin genişliğine göre, uygulama süresi 6-10 saat arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

FUE Tekniğinin Uygulanması

İlk olarak doktorunuzun yapacağı ön muayene çok önemlidir. Bu muayenede ekim yapılacak alana bakılarak ne kadar saç köküne(-greft) gerek olduğuna karar verilir. Daha sonra donör bölgeye bakılır. Ekim için yeterli sayıda saç kökünün olup olmadığı tespit edilir. Donör bölge saç ekimi işlemi için çok önemlidir. FUE tekniğinde donör bölge olarak seçilen alan ağırlıklı olarak ense bölgesi olsa da sağ-sol kulak üstleri ile ihtiyaç duyulur ise sakal bölgesinden de alım yapılabilir. Saçlar kısaca tıraş edilmesi(sıfır numara) gerekir. Bu işlem ekimin daha kolay yapılabilmesini sağlamaktadır. Lokal anestezi uygulaması ile birlikte ekim işlemine başlanır.

Mikro motor yardımı ile donör bölgedeki saç kökleri tek tek alınacaktır. Bu uygulama çok dikkat edilerek yapılması gerekmektedir.Bu özen sayesinde alınan saç köklerinin büyük bir kısmının ekim için hayatta kalması sağlanır. Transfer işlemi ile ekim işlemi arasında geçen zaman dilimi, operasyon için çok önemlidir. Bu zaman diliminde saç greftleri özel bir solüsyonda bekletilmektedir.

Daha sonra, özel solüsyonda bekletme uygulamasından sonra, ekim bölgesine kanalların açılması işlemine geçilir. Saçlı deride ekilecek greftlerin inceliğiyle orantılı kanallar açılmalıdır. Bu kanallar “mikropen” ya da “lateral slit” adı verilen aletler ile açılır. Hem transfer işlemi hem de ekim işlemi sırasında, doktor ve ekibinin pratik becerileri önemli bir belirleyicidir.

Yeni açılmış kanallar transfer edilen kıl kökleriyle uyumlu olmalıdır. Alınan kıl kökleri var olan köklerin açısıyla yerleştirilmelidir. Hastaların doğal saçlara sahip olabilmesinin yolu budur. Var olan kanallar ile açılan kanalların uyumlu olması da gerekir. Bu uyum yoksa, ekilen saçların beslenmesi sıkıntıya girebilir. Yeterince beslenemeyen saçlar yüzünden uygulamadan istenen sonuç alınamayabilir.

En son işlem, alınan greftlerin teker teker açılan kanallara yerleştirilmesidir. Bu işlemden sonra hastanın pansumanları yapılacak ve hasta taburcu edilecektir.