KAŞ EKİMİ

Kaş ekimi bu bölgede ortaya çıkabilecek birtakım cilt rahatsızlıkları, yanıklar, travmatik durumlar ve kazalardan dolayı oluşabilecek kayıpların tekrar onarılması, düzeltilmesi ve ekim işlemi ile eski haline kavuşturulması işlemidir. Bu nedenlerden hangisi söz konusu olursa olsun, kaşların eski haline getirilmesi mümkündür. Bu amaçlarla geliştirilen işlemlerin hepsine kaş ekimi denmektedir.

Kaş ekimi ile saç ekimi mantığı aynıdır. Saç ekimi işlemlerinde ensede bulunan dökülmeyen saçlar saçsız bölgeye nakledilmektedir. Kaş ekimi uygulamasıda aynı prosedür ile yapılmaktadır. FUE tekniği ense bölgesindeki kılların alınmasına imkân tanımaktadır. Alınan kökler(greftler) ekim için planlanan bölgeye tek tek ekilmektedir.

Kaş yüzdeki en estetik alanlardan biridir. Kaşların doğal görünmesi en önemli ayrıntıdır. Alınan kökler ekim bölgesindeki var olan kaşlar ile aynı yöne ve açıya uygun olarak yerleştirilmelidir ki doğal ve estetik görüntünün bütünlüğü sağlanmalıdır. Alınan kökler ense bölgesinden( saç kısmından) alındığı için ilk zamanlarda saç gibi uzama eğilimi gösterecektir. Dolayısıyla kaş ekiminden sonra gerek duyuldukça kaşlar kesilmelidir ki bir süre sonra değişim gösterip kaş gibi uzama eğilimi gösterecektir.

Kaş ekimi işlemini öncesinde ki muayenede kaşların alacağı şekil, dizayn ve görünüm planlanmaktadır. Kaş çizim kalemi ile ekim yapılacak alan titizlikle ve özenli bir biçimde belirlenir. Belirlemeden sonra, uygulama bölgesinde lokal anestezi yapılır. Bu sayede hastanın işlem sırasında herhangi bir ağrı ve acı hissetmemesi sağlanır. İşlemden sonra normal gündelik hayatınıza dönebilirsiniz.